Učenike će na jesen dočekati nova područna škola u Bušetini i obnovljena matična OŠ August Cesarec u Špišić Bukovici

Prvog dana nove školske godine, 5. rujna, pamtit će učenici Područne škole u Bušetini. Tada će se, naime, otvoriti nova škola u ovom naselju, škola koja se gradi sredstvima Virovitičko-podravske županije i Općine Špišić Bukovica. Kada se otvori, bit će to najljepša i najmodernija „mala škola“ od Zagreba do Osijeka, u kojoj će 40 učenika uživati u svim uvjetima kakve imaju djeca u puno većim sredinama. Nova školska zgrada imat će 4 učionice i informatičku učionicu, mini dvoranu, blagovaonicu, te prostor za više namjena (hol), u sklopu kojega će biti i muzej. I ovom investicijom Virovitičko-podravska županija nastavlja s ulaganjem u obrazovanje i brigom za njene najmlađe stanovnike.

IMG_0355Završne radove na školi u Bušetini, kao i one u Špišić Bukovici, obišli su obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, načelnik Općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu VPŽ Vesna Šerepac, nadzorni inženjer Ivan Kršić, a u Špišić Bukovici im se pridružila ravnateljica matične škole, Marijana Novak-Stanić.

– I ovim projektima Virovitičko-podravska županija nastavlja s ulaganjem u obrazovanje i školstvo na svom području. Učenici i mještani Bušetine, prvog dana nove školske godine, dobit će novu školu, a ovdje u Špišić Bukovici, škola se temeljito obnavlja. Puno se škola obnavlja i radi na području naše županije, ali tu ne mislimo stati – kazala je obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak.

IMG_0386Uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Virovitičko-podravske županije i Općine Špišić Bukovica, pri kraju su radovi na energetskoj obnovi središnje zgrade Osnovne škole Auguste Cesarec u Špišić Bukovici čija je vrijednost 1.800.000,00 kuna. Na zgradi koja je izgrađena 1909. godine, izvode se radovi na izmjeni elektroinstalacija, rasvjetnih tijela te obnovi vanjske fasade, a cilj je kroz rekonstrukciju elektroinstalacija te poboljšanje toplinske zaštite ovojnice zgrade (fasade) osigurati uvjete za smanjenje utroška energije i štetnih emisija CO2.

Iako jedna od najmanjih županija u Hrvatskoj, Virovitičko-podravska županija je jedna od rijetkih koja kontinuirano ulaže u škole i sustav obrazovanja. U posljednjih šest godina na području županije u školstvo je uloženo više od 150 milijuna kuna. Podsjetimo, izgrađeno je 27 područnih škola, dvije srednje, jedna visoka škola, pet školskih dvorana te studentski restoran… (www.vpz.hr)