Fotogalerija: U Osijeku predstavljeni kandidati HDZ-a za IV. izbornu jedinicu

U Hotelu Osijek je u ponedjeljak, 22. kolovoza, održano predstavljanje kandidata s liste Hrvatske demokratske zajednice IV. izborne jedinice za predstojeće parlamentarne izbore. Svi kandidati, predvođeni nositeljem liste Miroslavom Tuđmanom, predstavili su se kratkim govorom. Nazočan je bio i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković.

Ravnatelj Doma zdravlja VPŽ Igor Fazekaš, 13. na listi između ostalog je rekao:

– Vjerujem da će stanovnici Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije prepoznati kvalitetu izbornog programa Hrvatske demokratske zajednice. Na području samo VPŽ povukli smo 11 milijuna kuna za obnovu i izgradnju zdravstvenih objekata i ambulanti, a za većinu objekata povukli smo sredstva i za energetsku obnovu zgrada.

Deseta na listi za Hrvatski sabor, dekanica Visoke škole Virovitica Vesna Bedeković naglasila je:

– Fokus svog djelovanja usmjerit ću, u skladu s programom Hrvatske demokratske zajednice, na znanje i znanost. Moramo učiniti sve da našoj djeci, učenicima, studentima pružimo adekvatne uvjete za obrazovanje, kako u velikim znanstvenim središtima tako i u malim područnim školama.

Predsjednik ŽO HDZ Virovitičko-podravske županije Josip Đakić, peti na listi IV. izborne jedinice, na predstavljanju je rekao:

– Kao što sam do sada vjerodostojno štitio dignitet hrvatskih branitelja nastavit ću i nadalje pomagati cijeloj braniteljskoj populaciji. U pripremi je novi zakon o hrvatskim braniteljima koji će biti na korist i u zaštitu svih prava branitelja i njihovih obitelji.

Ministar u Vladi RH, potpredsjednik HDZ-a Tomislav Tolušić, treći na listi naglasio je:

– Prije 8 mjeseci otišao sam u Zagreb s dva cilja, a to su pomoći Hrvatskoj i pomoći Slavoniji. Smatram da sam ispunio svoje ciljeve, ali da ću i dalje raditi na njima. Do kraja godine iz EU fondova povući ćemo milijardu eura, što je gotovo duplo više od prošlogodišnjeg iznosa SDP-ove vlade. Je li to dovoljno? NE! Slavoniji treba puno više. Nastavit ću se boriti za svoju Slavoniju.

Nositelj liste HDZ-a za Hrvatski sabor IV. izborne jedinice, Miroslav Tuđman, između ostaloga je kazao:

– Bez učinkovitih, vjerodostojnih i sigurnih institucija nema ni sigurnog društva. Radit ćemo na poboljšanju i kvaliteti rada Hrvatskog sabora, na donošenju nove Strategije nacionalnog razvoja i raznih zakona kao što je i Zakon o domovinskoj sigurnosti.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković, čestitao je svim kandidatima s liste te dodao:

– Buduća Vlada mora imati za projekt cijelu Slavoniju i voditi brigu o razvoju cijele Slavonije jednako. Gospodarski rast je u 2016. godini 2,5%, a cilj nam je do 2020. imati rast od 5 posto. Isto tako, cilj nam je podignuti zaposlenost na 68 posto. Donijeti ćemo novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu, investirati u ruralni razvoj i voditi računa o mladim poljoprivrednicima. Odljev mladih iz Slavonije je akutni problem RH. Cilj nove Vlade je osigurati radna mjesta koja će osigurati ostanak mladih u RH.

(www.hdz-vpz.com)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content