Ivan Virag ima “kralja paradajza” od 1200 grama…

Virovitica je ovih dana prepuna sočnih plodova koji nas mame u naša dvorišta ne bi li pronašli najvećeg, “kralja paradajza”. Do sada najvećeg ima Ivan Virag iz Virovitice koji je ubrao ovog diva od 1200 grama i diči se da ima najvećeg.

Ako netko ima većeg paradajza od Ivana neka ga donese kod nas na ICV da ga izmjerimo i izvažemo, a onaj tko bude imao najvećeg dobit će i prigodnu nagradu.

Rajčica iliti po Mikeški paradajz, a može i pomidor ili poma može se čak reći da oni imaju toliko zdravstvenih blagodati da ih znanstvenici ne stignu sve objaviti, a najpoznatija korist je da sadrži likopen najjači antioksidans iz skupine karotenoida, koji pomaže u borbi protiv nakupina stanica raka te štiti zdravlje srca. Paradajz sadrži vitamine A i C, kalcij i kalij, a sok od paradajza prirodno snižava povišen kolesterol. Obiluje vlaknima, ali i niacinom koji se godinama koristi kao prirodan način liječenja visokog kolesterola. Ima malu energetsku vrijednost (samo 18 kcal na 100 grama), a sadrži čak 94 posto vode. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content