Porezna uprava započela s isplatom povrata poreza

Porezna uprava je započela s procesom izvršenja povrata poreza na dohodak obveznicima obuhvaćenim posebnim postupkom te će tijekom kolovoza svi povrati biti isplaćeni.
Porezna uprava je poreznim obveznicima-građanima za koje je raspolagala podacima donijela rješenja o utvrđivanju godišnjeg poreza na dohodak za 2015. godinu te su ista otpremljena do 22. srpnja Hrvatskoj pošti koja vrši dostavu istih.

Niti jedan porezni obveznik neće biti uskraćen za mogućnost podnošenja prigovora u roku od 30 dana od dana zaprimanja rješenja. Bez obzira kada su porezni obveznici zaprimili rješenje Porezna uprava će svim poreznim obveznicima kojima su donijeta rješenja i utvrđena razlika za povrat, a koji u međuvremenu nisu podnijeli prigovor, izvršiti povrat u 8. mjesecu.

Ukoliko će povrat biti izvršen prije podnošenja prigovora porezni obveznici će bez obzira na izvršenje povrata moći podnijeti prigovor te će eventualne razlike utvrđene po prigovoru biti isplaćene po rješavanju istog.

Ukoliko poreznim obveznicima nisu dostavljena rješenja o utvrđivanju godišnjeg poreza na dohodak, a smatraju da su im ista trebala biti izdana, mogu se obratiti nadležnoj ispostavi Porezne uprave prema prebivalištu poradi provjere odnosno pokretanja postupka za izdavanje rješenja.

(www.porezna-uprava.hr; foto: Ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content