Potpisan Ugovor za obnovu 4 kotlovnice: Virovitičani će imati znatno niže račune za grijanje

U Maloj sali Virovitičko-podravske županije u Virovitici u četvrtak, 25. kolovoza, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak potpisala je Ugovor o rekonstrukciji plinskih kotlovnica na području grada Virovitice. Svečanom potpisivanju Ugovora prisustvovali su i ministar regionalnog razvoja i europskih fondova Tomislav Tolušić i pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Marijo Klement, koji su svojim angažmanom pridonijeli tome da projekt bude odobren, te saborski zastupnik Josip Đakić, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i dekanica Visoke škole Virovitica Vesna Bedeković.

Radi se o energetskoj obnovi plinskih kotlovnica pod nazivom: P+5, P+7, P+8 i Slavonija, kojima se griju stanari 12 virovitičkih zgrada. U sklopu projekta, ukupne vrijednosti 2,3 milijuna kuna, zamjenit će se stari toplovodni kotlovi s novim kondenzacijskima. To će uvelike smanjiti potrošnju energije i povezanih troškova te stanare 12 virovitičkih zgrada početkom ogrjevne sezone očekuju znatno niži računi.

Kotlovnice su na inicijativu tadašnjeg župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića, prešle u vlasništvo Županije iz razloga što županije mogu povući do 80% ukupne vrijednosti projekta. Projekt je izradila VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

(www.icv.hr, mb; foto: M. Bašić)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content