FOTO: Na Mjesnom groblju u Četekovcu održana komemoracija balinačkim, četekovačkim i čojlučkim žrtvama četničkog terora

Na Mjesnom groblju u Četekovcu, održana je 25. komemoracija balinačkim, četekovačkim i čojlučkim žrtvama četničkog terora. Srbočetnički teror započeo je minobacačkim napadom 4. rujna 1991. godine točno u 9 sati i 5 minuta, a na oltar Domovine tog su dana svoje živote položila 24 mještana Četekovaca, Balinaca i Čojluga, dok je tijekom Domovinskog rata za slobodu Hrvatske svoje živote dalo sveukupno 34 mještana s područja općine Mikleuš.

Dostojanstveno je u nedjelju, 4. rujna, na Mjesnom groblju u Četekovcu obilježen ovaj dan. Svojom nazočnošću, kao i polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, su ga između ostalih uveličali: izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i predsjednik HVIDR-e Josip Đakić, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić, pomoćnik ministra branitelja Stjepan Sučić, izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora Leon Žulj, obnašateljica dužnosti župana VPŽ Sanja Bošnjak, izaslanstvo domaćina, Općine Mikleuš predvođeno načelnikom Milanom Dundovićem, mnogobrojne delegacije gradova i općina, kao i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanstvo Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije…

Na skupu se moglo čuti kako još uvijek, 25 godina nakon ovog zastrašujućeg zločina, još nitko nije sankcioniran za navedena zlodjela, a da su nevino stradali tog 4. rujna 1991. godine, bili ubijeni samo zato što su bili Hrvati.

U znak sjećanja na nevine žrtve Udruga HVIDR-a Slatina organizirala je Hodnju za nevine žrtve Čojluga, Četekovca i Balinaca koja je krenula iz centra Mikleuša i završila na Mjesnom groblju u Četekovcu.

(www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content