Fotogalerija: Dobrovoljno vatrogasno društvo Suhopolje obilježilo 140. obljetnicu osnutka i humanog djelovanja

Dobrovoljno vatrogasno društvo Suhopolje ove godine obilježava 140. obljetnicu postojanja i humanog djelovanja. Svečano obilježavanje ovog velikog jubileja u subotu, 24. rujna, započelo je mimohodom vatrogasaca ulicama Suhopolja koji je uveličala Gradska glazba Virovitica, a potom je uslijedila svečana sjednica u Vatrogasnom domu. Sjednici su uz domaćine, načelnika Općine i predsjednika DVD-a Suhopolje Marijana Brleka i zapovjednika DVD-a Mirka Solara, prisustvovali obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, predsjednica Općinskog vijeća Suhopolja Zorica Hegedušić, pročelnik Državne uprave za zaštitu i spašavanje – Područnog ureda Virovitica Josip Job  te izaslanik Hrvatske vatrogasne zajednice, predsjednik VZ Virovitičko-podravske županije Željko Palković, predstavnici i vatrogasci vatrogasnih zajednica i DVD-ova s područja županije, prijateljskih DVD-ova te brojni drugi.

Ovo vrijedno društvo danas broji 112 članova, od čega 22 djece i mladeži, 24 operativca i 66 veterana te po obučenosti, opremljenosti i učinkovitosti spada u sam vrh vatrogastva Virovitičko-podravske županije, ali i šire.

– Ovom prilikom zahvaljujem svima koji su na bilo koji način kroz ovih 140 godina pomagali naše društvo, a posebno hvala Općini Suhopolje i Ministarstvu gospodarstva RH koji su najvećim dijelom financirali dovršetak Vatrogasnog doma i nabavku neophodne vatrogasne opreme. Također, zahvaljujemo Virovitičko-podravskoj županiji i županijskoj Vatrogasnoj zajednici na značajnoj potpori, kako financijskoj, tako i u nabavci opreme – rekao je predsjednik DVD-a Suhopolje Marijan Brlek.

Opširnije u novom broju Virovitičkog lista…

(www.icv.hr, mb, foto: Željka Đaković)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content