Izniman uspjeh Razvojne agencije VTA: odobreno 33 milijuna kuna za pakete humanitarne pomoći diljem RH

Razvojna agencija VTA pripremila je u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem četiri projekta u sklopu otvorenog poziva “Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći”. Nositelji projekata su Hrvatski Crveni Križ i Gradska društva Crvenog križa Osijek, Split i Županja.

Svi projekti su odobreni za financiranje u stopostotnom iznosu, a ukupna vrijednost prijavljenih projekata iznosi 33.273.373,83 kn.
Kroz provedbu projekata prijavitelji će zajedno s partnerima podijeliti 249.297 paketa hrane i 88.728 paketa higijenskih potrepština, a nabavit će se i vozila, hladnjaci te informatička oprema. Paketi su namijenjeni osobama u riziku od siromaštva, a kroz podjelu će se pokriti cjelokupno područje Republike Hrvatske. U projektima sudjeluje ukupno 66 partnerskih organizacija društava Crvenog križa.

Provedba projekata započinje 1. listopada 2016. godine i trajat će do 30. rujna 2017. godine. Paketi hrane i higijenskih potrepština su pripremljeni za 3 dobne skupine i to do 4 godine, od 5 do 14 godina i 15 godina i starije. Paketi će se dijeliti u prostorijama partnerskih organizacija i dostavljati u domove potrebitih osoba. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content