OŠ Eugena Kumičića Slatina obnovit će se u sklopu projekta vrijednog više od 3 milijuna kuna

U Slatini je održana početna konferencija projekta Energetske obnove Osnovne škole Eugena Kumičića. Nazočne je na samom početku pozdravila ravnateljica Božica Majhen koja je istaknula kako je u posljednjih nekoliko godina u školu stiglo više od 3.000.000,00 za različite EU projekte i to zahvaljujući vrijednim djelatnicima škole, Razvojnoj agenciji VIDRA te osnivaču, Virovitičko-podravskoj županiji. Prisutnima su se obratili i Zvonimir Kasumović iz županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu i ravnateljica VIDRA-e Emina Kovač, dok je projekt predstavila njegova voditeljica, Ines Živko iz VIDRA-e. Nositelj projekta je OŠ Eugena Kumičića, a pripremila ga je Razvojna agencija VIDRA. Posrednička tijela projekta su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenje i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Radove će izvoditi tvrtka Iver Čepina, a za stručni nadzor je zadužen ARHIS iz Slatine. U sklopu pilot projekta Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja u OŠ Eugena Kumičića će biti zamijenjena vanjska solarija, osigurat će se toplinska izolacija vanjskih zidova i stropa, izolacija stropa prema negrijanom prostoru te izolacija krova. Energetskom obnovom projektirana je ušteda od 34,78 posto na toplinskoj te 67 posto na električnoj energiji.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.268.085,91 kunu, prihvatljivi troškovi su 3.022.460,94 kune, dok je iznos bespovratnih sredstava 90 od posto prihvatljivih troškova (EFRR – 906.738,28, FZOEU – 1.813.476,57 kuna).

(icv.hr, vpz.hr; foto: Kristijan Toplak)

no images were found

logana

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content