Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina dobit će nove zidove, strop i rasvjetu

Uz nazočnost obnašateljice dužnosti župana Sanje Bošnjak, ravnateljice Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina Ksenije Vujanović-Juras, pročelnice županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesne Šerepac te pročelnika Ureda gradonačelnika Slatine Radovana Pavića, u Slatini je održana početna konferencija pilot projekta – Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja. Nositelj projekta je OŠ Josipa Kozarca, dok su partneri Virovitičko-podravska županija i Razvojna agencija VIDRA.
Vrijednost projekta je 2.361.802,72 kuna, dok prihvatljivi troškovi iznose 2.053.602,72 kuna. Bespovratna sredstva Europske unije su 1.848.242,45 kuna.

Projekt, u sklopu koijeg su predviđene uštede oko 60 posto, predstavio je Tihomir Kiš iz Razvojne agencije VIDRA. Kroz projekt će se izraditi toplinska izolacija zidova i stropa te će se zamijeniti postojeća rasvjeta energetski učinkovitijom. Također, u planu su i edukacije kojima je cilj prezentirati učenicima značaj zaštite okoliša i energetske učinkovitosti.

Cilj projekta je kroz rekonstrukciju sustava opće rasvjete te poboljšanje toplinske zaštite ovojnice zgrade osigurati uvjete za smanjenje utroška energije, kao i emisije štetnih plinova. Zahvaljujući uštedama koje će se postići ulaganjem u energetsku obnovu povečat će se školski proračun čija će se sredstva koristiti za poboljšanje uvjeta školovanja, dok će se učenicima i djelatnicima osigurati sigurniji i ugodniji uvjeti rada.

(www.icv.hr, mb;  Fotografije: Kristijan Toplak)

no images were found

logana

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content