U ponedjeljak, 12. rujna, u sklopu projekta “PuNIDA” s radom počinje 49 asistenata u nastavi

U velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije u Virovitici potpisani su ugovori s pomoćnicima u nastavi u sklopu projekta “PuNIDA”. Ugovore je potpisala obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak. Projekt je nastao u suradnji sa 17 odgojno-obrazovnih ustanova (13 osnovnih i 4 srednje) čiji je osnivač Virovitičko-podravska županija, a pisala ga je Razvojna agencija VIDRA. Cilj je kroz suradničko podučavanje i neposrednu profesionalnu potporu, učenicima s teškoćama u radu omogućiti uspješnu integraciju u redovne odgojno-obrazovne programe te osigurati uvjete za uspješnije emocionalno funkcioniranje i napredak razvoja i vještina.

– Virovitičko-podravska županija se drugu godinu za redom uključila u projekt socijalne inkluzije učenika s teškoćama u razvoju u svakodnevnu nastavu. Projekt “PuNIDA” odobren je iz Europskog socijalnog fonda na ovogodišnjem natječaju Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, a u ponedjeljak, 12. rujna svoje asistente u nastavi će dobiti 49 učenika s teškoćama u razvoju u 17 obrazovnih ustanova čiji je osnivač Županija. – rekla je obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak.

Kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020, Virovitičko-podravska županija je u okviru raspoloživog iznosa povukla gotovo maksimum sredstava. Od maksimalno prihvatljivih troškova od 1.626.654,61 kune, odobreno je bespovratnih sredstava u iznosu od 1.543.695,22 kune, dok će ostalih 5 posto izdvojiti Županija.

– Ovim projektom prije svega želimo pridonijeti socijalnoj uključenosti učenika, ali i izvršavanju njihovih svakodnevnih obveza, ne samo vezano uz obrazovni rad te također da se smatraju ravnopravnim članovima u svjim razrednim odjelima. Bitno je reći i to da ovo nije dovoljan broj pomoćnika te da ćemo iznalaziti načine s jedinicama lokalne samouprave, s kojima imamo jedan vrlo razvijen odnos, kako bi se vidjelo da li u proračunima postoje sredstva za one učenike kojima projektom nisu osigurana.- kazala je pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac. (www.icv.hr; mb; foto: Matija R.)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content