Potpisan Ugovor za izradu projektne dokumentacije za energetsku obnovu škole u Voćinu

U Maloj sali Virovitičko-podravske županije u Virovitici, u nazočnosti obnašateljice dužnosti župana Sanje Bošnjak, 16. rujna 2016. godine potpisan je ugovor za Izradu projektne dokumentacije za energetsku obnovu Osnovne škole Voćin. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj putem Poziva “Izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“ (Referentna oznaka: 4c1.1.).

– Ugovor se odnosi na mjere toplinske izolacije vanjske ovojnice, poboljšanje toplinskog sustava grijanja, instalaciju solarnih kolektora na krovovima škola te zamjenu postojeće rasvjete učinkovitijom led rasvjetom. Uloga Razvojne agencije VIDRA je bila prikupljanje projektne dokumentacije, te prijava projekata na natječaje – kazala je ravnateljica VIDRA-e Emina Kovač.

Što se tiče projekata energetske obnove, Virovitičko-podravska županija je među tri hrvatske županije koje prednjače u povlačenju sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova po Pilot Pozivima za energetsku obnovu odgojno-obrazovnih javnih ustanova, na što se osvrnula obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak.
– Virovitičko-podravska županija je na trećem mjestu u Hrvatskoj po broju prijavljenih projekata i iznosima ostvarenog sufinanciranja za energetsku obnovu. Na natječaju Ministarstva graditeljstva za Pilot projekt za energetsku obnovu odgojno-obrazovnih ustanova odobreno nam je 13 projekata koji su već većim dijelom u provedbi. Tih 13 projekata je vrijedno više od 10 milijuna kuna i očekujemo da ćemo tako doprinijeti i obnovi škola, ali i energetskoj efikasnosti samih zgrada, odnosno nižim troškovima grijanja, električne energije i slično – rekla je Sanja Bošnjak.

Ukupna vrijednost projekta Izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu Osnovne škole Voćin iznosi 178.000,00 HRK, a bespovratna sredstva iznose 100% ukupnih prihvatljivih troškova projekta, odnosno 164.950,00 HRK (iz EFRR-a financirat će se 140.207,50 HRK, a iz Fonda 24.742,50. Ugovor za izradu projektne dokumentacije (arhitektonskog, strojarskog te elektrotehničkog projekta) potpisan je sa firmom Arhis d.o.o. Slatina.

(icv.hr, mb)

logana

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content