Potpisani ugovori s 10 regionalnih koordinatora: Razvojnoj agenciji VIDRA oko 1,5 milijuna kuna za provedbu aktivnosti o EU fondovima

U hotelu kurija Janković u Kapela Dvoru održano je svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava regionalnim koordinatorima, odnosno regionalnim razvojnim agencijama, za provedbu aktivnosti koje će doprinijeti povećanju apsorpcijskih sposobnosti za povlačenje sredstava iz EU fondova.

Svečanom potpisivanju prisustvovali su ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, pomoćnik ministra Dragan Jelić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata i programa EU (SAFU) Tomislav Petric , kao i pomoćnik ministra pomorstva prometa i infrastrukture Marijo Klement, predsjednik HVIDR-e Josip Đakić, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin te čelnici 10 regionalnih koordinatora s kojima su potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava.

Vrijednost potpisanih ugovora je 13.842.924,03 kuna, od čega se 85% sufinancira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, a 15% je udio nacionalnog sufinanciranja.

Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova je okviru Poziva na iskaz interesa regionalnim koordinatorima za dodjelu bespovratnih sredstava iz prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., osiguralo ukupno oko 30 milijuna kuna za pomoć županijskim razvojnim agencijama. Sredstva su namijenjena za provedbu savjetodavnih, edukativnih i informativnih aktivnosti o EU fondovima.

Prvih deset ugovora je nedavno potpisano u Osijeku, dok je u Kapela Dvoru potpisano preostalih 10.

– Ovi novci će pomoći regionalnim koordinatorima, koji su produžene ruke Ministarstva na terenu, da djeluju na svom području i zapošljavaju, ali primarno da pišu projekte kako bismo povukli što više sredstava Europske unije. – rekao je Tomislav Tolušić.

Razvojna agencija Virovitičko-podravske županije VIDRA će dobiti oko 1,5 milijuna kuna, a prema najavama ministra Tolušića, uskoro kreće i natječaj i za lokalne razvojne agencije.

(www.icv.hr, mb; foto: Željka Đaković)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content