Predstavljen natječaj „Razvoj poslovne infrastrukture“ vrijedan 380 milijuna kuna

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić i ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat predstavili su u hotelu International Poziv na dostavu projektnih prijava „Razvoj poslovne infrastrukture“, ukupne vrijednosti 380 milijuna kuna.

Ovim javnim pozivom dajemo mogućnost našim općinama, gradovima i županijama da prema svojim razvojnim planovima poboljšaju i grade svoju poduzetničku strukturu i tako privuku nova ulaganja koja će otvoriti nova radna mjesta. Najmanja sredstva koja mogu dobiti su 200 tisuća kuna, a najviše se može dobiti 20 milijuna kuna. Kroz ovaj javni poziv mi smo za izgradnju poduzetničke infrastrukture Hrvatske osigurali 380 milijuna kuna. Ministarstvo poduzetništva i obrta će kao i do sada održati informativne radionice na kojima će biti pružene sve potrebne informacije o pozivu – naglasio je ministar Horvat.

– Nastavljamo kroz EU fondove našim poduzetnicima stvarati preduvjete za rast, razvoj i povećanje konkurentnosti. Na raspolaganju su im i brojne mogućnosti putem sedam natječaja za poduzetništvo ukupne vrijednosti gotovo 3 milijarde kuna te kroz razne financijske instrumente koji dolaze u obliku kreditnih linija, garancijskih shema, i fondova poduzetničkog kapitala – izjavio je ministar Tolušić.

Kroz aktivnosti projekata u okviru ovog natječaja ulagat će se u materijalnu i nematerijalnu imovinu s ciljem izgradnje, rekonstrukcije i opremanja nove i postojeće poduzetničke poslovne infrastrukture.

Razvoj poduzetničko poslovne infrastrukture doprinijet će kvaliteti i poboljšanju poslovanja, modernizaciji i razvoju poduzetničkog okruženja te povećanju proizvoda i usluga koje poslovna infrastruktura omogućava. Izgradnja novih i proširenje postojećih poduzetničkih centara, poslovnih inkubatora, poduzetničkih akceleratora, poslovnih i znanstveno-tehnoloških parkova omogućit će malom i srednje velikom poduzetništvu pristup infrastrukturi što će privući razne investitore i stvoriti nova radna mjesta.

Prihvatljivi prijavitelji, kao i njihovi partneri u okviru ovog natječaja, su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave te poduzetničke potporne institucije upisane u Jedinstveni registar poduzetničke infrastrukture.

(www.razvoj.gov.hr)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content