VIDEO: Auguste predstavile videospot za singl “Ruke”

Nakon predstavljanja singla “Ruke” u radijskom eteru, skupina AUGUSTE za svoj novi singl objavljuje i službeni prateći videospot, redateljice Marcelle Zanki! Osim na njihovom službenom YouTube/VEVO kanalu, singl je objavljen i u digitalnom obliku:
https://Auguste.lnk.to/Ruke

Videospot je djelo talentirane redateljice i fotografkinje Marcelle Zanki, čiji su radovi priznati od strane svjetskih festivala i medija – njen film “Ode To Youth” uvršen je na NOWNESS, video-kanal koji prikazuje najbolje iz svjetske kulture, dok je film “Tamara Bombardelli” prikazan u sklopu Canadian International
Fashion Film Festival 2016, kao i na Portuguese Porto Fashion Film Festivalu te je u utrci za FFF VOGUE nagradu!

– Ruke je pjesma u kojoj je njen emocionalni sadržaj u prvom planu i naglasak je potpuno na osobnom načinu pisanja. Jednostavnost predstavlja neku vrstu transparentnosti u kojoj suptilni detalji mogu imati golemi učinak, tako da je ta ista jednostavnost prebačena i u videospot. Ono što je sjajno kad je u pitanju glazba jest lakoća uspostavljanja odnosa i suradnji s ljudima.” – otkriva o spotu Ivana Lulić te nastavlja o suradnji s Marcellom Zanki “Rad Marcelle Zanki prvenstveno mi je zapeo za oko kroz spotove Lollobrigide, a što sam više istraživala, to je bila veća želja da nam upravo ona režira novi videospot. Kako smo dosad Gordana i ja bile uključene baš u svaki dio promoviranja Augusta, od PR-a do studijskog rada ili snimanja i organizacije videospotova, malo je bilo neobično samo ostaviti otvorene ruke nekom drugome. Ipak, kada smo dobile prvu i konačnu verziju, nismo imale baš nikakve zamjerke. Jako nam je drago da je Marcella pristala raditi s nama na osnovi jednog ‘friend requesta’ i šumeće demo snimke s probe. Njena estetika je sjajna i s obzirom na to kako ona, Irena i Vedran zajedno rade, Auguste su sigurno pronašle sjajne suradnike i za neke buduće videospotove”, zaključuje.

Videospot je sniman u dvorištu obitelji Kunić iz Lobora, a u njegovom stvaranju sudjelovali su i Vedran Rapo (direktor fotografije) te Irena Fabri (asistent režije/montaža).

– Ovo je prva pjesma kojom najavljujemo naš drugi album. Jako puno smo radili na aranžmanu za ovu pjesmu, ali i na spotu koji ju prati. Sada mogu reći da bend poprilično doprinosi radu Augusta, i ovaj zvuk rezultat je rada svih muzičara. Definitivno se osjeti puniji bendovski zvuk koji se odlično nadovezuje na autorski rad Ivane i mene.” – Gordana Marković

S novim singlom “Ruke” nastavljaju svoje hrabro započete glazbene korake, a upravo su ovom pjesmom ušle i u finale ovogodišnjeg Karlovačko RockOff festivala. Treća sezona festivala započet će serijom koncerata svih 15 finalista, koji će se održavati tijekom listopada u zagrebačkom klubu Shock Show Industry D’Katran, a nastup skupine Auguste predviđen je za 13. listopad. Superfinale je na rasporedu 4. studenog, a detaljnije informacije moguće je pronaći na službenoj stranici festivala.

Auguste singlom “Ruke” ujedno najavljuju i početak rada na novom studijskom materijalu, kao i novoostvarenu suradnju s diskografskom kućom Universal Music!

(Universal Music Croatia)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content