U Virovitici otvoren Panonski drvni centar kompetencija

U okviru svečene sjednice povodom Dana Virovitičko-podravske županije, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić je simboličnom predajom ključa obnašateljici dužnosti župana Sanji Bošnjak, uz nazočnost između ostalih, zastupnika u Europskom parlamentu Andreja Plenkovića, kao i ministra zdravlja Daria Nakića, otvorio Panonski drvni centar kompetencija, jednu od najsuvremenije opremljenih zgrada u RH. Riječ je o najznačajnijem EU projektu Virovitičko-podravske županije vrijednom gotovo 45 milijuna kuna, od kojih je 99 posto bespovratnih europskih sredstava.

_MG_8216

Misija Drvnog centra je povećati konkurentnost drvno-prerađivačkih tvrtki u Republici Hrvatskoj i širem kontinentalnom području pružanjem usluga razvoja i dizajna namještaja i drugih inovativnih proizvoda od drva, kao i istraživanja i razvoja drvnih tehnologija. Otvorenjem zgrade Drvnog centra, Virovitica će postati središte za razvoj drvno-prerađivačke industrije u Republici Hrvatskoj.

Partneri na projektu Virovitičko-podravskoj županiji su Razvojna agencija VIDRA, Institut Ruđer Bošković i Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Opširnije u novom broju Virovitičkog lista…

(www.icv.hr, mb; foto: M. Rođak)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content