Akcijom mjerenja krvnog tlaka i šećera u Virovitici obilježen Europski dan darivanja organa

Na Trgu Kralja Tomislava održana je akcija mjerenja krvnog tlaka i šećera te su dijeljeni edukativni leci. Akcija je održana u suradnji OB Virovitica i Udruge dijaliziranih i transplantiranih bubrežnih bolesnika Virovitičko-podravske županije uz potporu zaklade”Hrvatska kuća srca” iz Zagreba. Na ovaj način je Udruga transplantiranih i dijaliziranih bubrežnih bolesnika obilježila Europski dan darivanja organa koji se obilježava svake godine 13.listopada. Istovremeno je promoviran i Svjetski dan srca koji se obilježava 29.rujna s ciljem poticanja ključnih pitanja koja se odnose na zdravlje srca.
-Slogan ovogodišnjeg obilježavanja je “Pokreni svoj život”, a akcija je bila više nego uspješna na opće zadovoljstvo građana Virovitice i okolice, ali i samih organizatora,potvrdila nam je ravnateljica Opće bolnice Virovitica Mirjana Peček.

Članovi udruge i medicinsko osoblje odgovarali su građanima i na brojna pitanja o bolestima srca i bubrega, dijalizi, transplantaciji i darivanju organa te su im podijeljene donatorske kartice i edukativni materijali o važnosti doniranja organa.

(www.icv.hr, mb, foto: Facebook)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content