Dobrovoljni darivatelji krvi s područja VPŽ, Jerko Kovač i Vlado Malčić, dobitnici su priznanja predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović primila je dobrovoljne darivatelje krvi kojima je, za plemenitu i humanitarnu aktivnost darivanja krvi i krvnih sastojaka, dodijelila priznanja. Među dobitnicima priznanja su i Jerko Kovač iz Virovitice te Vlado Malčić iz Dugog Sela Lukačkog.

Zahvalivši svim dobrovoljnim darivateljicama i darivateljima krvi Predsjednica je ukazala na važnost aktivnog djelovanja i na humanost koje naše društvo čini boljim. „Vaša brojnost govori o velikom srcu koje Hrvatska ima, o svijesti hrvatskih ljudi i težnji za pomaganjem drugima. Krv je život, a svi vi ste darivatelji toga života. Velika vam hvala na tome“, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.

Istaknula je kako je Hrvatska bogata dobrovoljnim darivateljima krvi te pozvala sve koji ispunjavaju zdravstvene uvjete, posebno one koji nikada nisu razmišljali o dobrovoljnom darivanju krvi, da to učine i da na to potaknu svoje bližnje.

„Bez obzira na razvoj zdravstvenih sustava, bez obzira na tehnološki, gospodarski, obrazovni i društveni razvoj, zdravstvu će još dugo jedan od primarnih elemenata za funkcioniranje biti dragocjena ljudska krv. Još je dragocjenija spoznaja da svi vi krv darujete bez naknade i ikakvih očekivanja, osim onog da pomognete bolesnima i ozlijeđenima, da spasite ljudske živote“, zaključila je hrvatska Predsjednica posebno zahvalivši Hrvatskom Crvenom križu što svakoga listopada obilježava Dan dobrovoljnih darivatelja krvi i što neumorno i svakodnevno organizira akcije prikupljanja krvi, kao i brojne humanitarne akcije.

(predsjednica.hr)

dsc_3652

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content