Načelnik Zdenaca Tomislav Durmić i obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak svečano otvorili radove na izgradnji kuće oproštaja u Kutovima

U mjestu Kutovi u općini Zdenci, načelnik Tomislav Durmić i obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak svečano su otvorili radove na izgradnji nove kuće oproštaja. Tako je nakon Donjeg Predrijeva i Zokovog Gaja krenula izgradnja treće kuće oproštaja u općini Zdenci u samo dvije godine.

– Presretan sam što smo konačno i ovdje u Kutovima prešli s riječi na djela. Svi su se pitali zašto smo tako dugo čekali, naime dosta dokumentacije je trebalo riješiti. Prije svega po zakonu o grobljima, kuće oproštaja trebaju biti na grobljima, a ukoliko tamo nema mjesta za istu, u prostornom planu mora biti navedeno da je kuća van groblja i tada može početi gradnja. Upravo takav slučaj dogodio se ovdje u Kutovima, bilo je tu još dosta dodatne dokumentacije, ali evo uspjeli smo sve riješiti i gradnja može početi. Izvođenje radova povjereno je Građevinarstvu Horvat iz Noskovačke Dubrave, vrijednost investicije je 357.000 kuna i sve će pokriti općinski Proračun. Prvo ide izgradnja zgrade, a potom i uređenje okoliša, izgradnja parkirališta i sve što bude potrebno. – rekao je pri otvorenju radova načelnik Zdenaca Tomislav Durmić.

Opširnije u Virovitičkom listu…

(www.icv.hr, vg, foto: Vladimir Grgurić)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content