Pas – najbolji čovijekov prijatelj

Povodom Svjetskog dana zaštite životinja, koji se obilježava 4. listopada na dan Svetog Franje Asiškog (sveca zaštitnika životinja), učenici razredne nastave u OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica ugostili su raznoliko društvo: članove Kinološke udruge Slatina i njihove najbolje prijatelje – pse!

Predsjednik udruge Martin Bišćan zainteresiranim je školarcima putem zanimljivog predavanja pružio priliku saznati više o nastanku, povijesti i vrstama pasa, načinima dresura, kao i mnogim različitim i važnim ulogama koje psi obavljaju u službi čovjeka.

Nakon predavanja, na igralištu škole članovi udruge održali su i pokazne vježbe. Najmlađa članica udruge, djevojčica Teuta sa svojom je zaigranom foxterijerkom Munjom ponosno prikazala kako se na izložbama „handlaju“ (prezentiranju i izlažu) psi. Gospodin Vlado Horvat djeci je pokazao izrazitu poslušnost svojega vjernog ljubimca, prekrasnog ptičara Smokyja koji mu pomaže u lovu.

Dječji pljesak posebno su izmamili psi Paco (hrvatski ovčar) i Neo (granični koli) gospodina Željka Jurasa koji su ih oduševili svojom aktivnošću, veseljem i zaigranošću.

Članovi Kinološke udruge Slatina učenicima škole posebno su naglasili koliko je važno voljeti i brinuti o svim životinjama, a posebno treba skrbiti o svojim kućnim ljubimcima s kojima živimo i koji o nama ovise.

(www.icv.hr, mp)

no images were found