Udruga općina RH: Kosovsko izaslanstvo u Zaprešiću i Brdovcu

Predstavnici lokalne samouprave Republike Kosovo drugi su dan studijskog posjeta proveli na edukativnim sastancima i prezentacijama o pozitivnim primjerima komunalnih usluga i praksa.

Gradonačelnik Zaprešića i predsjednik Udruge gradova Željko Turk i direktor komunalnog poduzeća Zaprešić d.o.o Željko Majcen izrazili su posebno zadovoljstvo što ugošćuju kolege iz samostalne Republike Kosovo. Vrlo zainteresiranim gostima koji su postavili brojna pitanja o financijskoj konstrukciji i održivosti komunalnih usluga Turk i Majcen dali su konkretne i vrlo precizne odgovore budući da se Zaprešić može pohvaliti modernim pristupom i jako dobrim rezultatima u tom području. Kosovsko izaslanstvo predvođeno predsjednikom NALAS-a Naimom Ismajlijem pogledalo je i kako u praksi funkcionira moderni pročišćivač vode pušten u promet prije deset mjeseci.

Nakon Zaprešića kosovski gradonačelnici, načelnici i predstavnici državnih tijela i Udruge općina posjetili su Općinu Brdovec. Načelnik Alen Prelec zadovoljio je znatiželju kosovskog izaslanstva odgovarajući na upite o gospodarenju otpadom u malim općinama poput njegove. U nazočnosti predsjednika Udruge općina u Republici Hrvatskoj Đure Bukvića ocijenjeno je da aktivnosti lokalne uprave moraju ići u korist građana neovisno o političkoj pripadnosti, a kao problem iskristalizirala su se divlja odlagališta otpada.

(www.udruga-opcina.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content