Foto: Gimnazijalci “crtali” grabljanjem lišća

Na inicijativu Likovnog odjela Gradskog Muzeja Virovitica u virovitičkom parku održana je druga radionica prostornog ˝crtanja˝ grabljanjem lišća, koja je ovoga puta bila namijenjena učenicima Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici.

Cilj radionica je ponuditi učenicima uvid u pejzažnu umjetnost putem slikovne prezentacije povijesnog pregleda predstavnika i primjera land arta (koju je pripremila kustosica Anamarija Kučan) te im prepustiti praktičnu izvedbu takvog eksperimentalnog likovnog zadatka.

Radovi realizirani putem radionica predstavljaju nekonvencionalnu likovnu metodu intervencije u pejzaž i privremene modifikacije javne parkovne površine. Proces stvaranja linijskih tragova ˝grabljanjem˝ i krajnji ishod procesa rada fotografski su dokumentirani, dok sami radovi ostaju podložni daljnjim mijenama u prisutnim prirodnim uvjetima.

Zahvaljujući Nikoli Falleru, land art umjetniku iz Osijeka, u Gradskom muzeju Virovitca “otkrili” su tehniku ˝grabljanja˝ u land artu, a zahvaljujući Upravnom odjelu za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Virovitice imali su i alat koji im je potreban za rad.

(www.icv.hr, muzejvirovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content