U HGK – Županijskoj komori Virovitica održan seminar o upravljanju proizvodnjom i poslovanjem po principima lean managementa

U Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Virovitica, 10. studenog je u organizaciji tvrtke Sigma savjetovanje i Culmena, a u suradnji s HGK – Županijskom komorom Virovitica, održan seminar o upravljanju proizvodnjom i poslovanjem po principima lean managementa.

Predavači su bili prof.dr.sc. Nedeljko Štefanić iz tvrtke Culmena i Ana Domitrović iz tvrtke Sigma savjetovanje.

Lean management je u razvijenim zemljama prepoznat kao najsnažniji alat za postizanje poslovne izvrsnosti u proizvodnim i uslužnim tvrtkama te u financijskim institucijama, državnim ustanovama, turizmu i mnogim drugim djelatnostima. Već u prvim mjesecima primjene lean principa dolazi do drastičnih promjena koje su vidljive u smanjenju troškova i zaliha sirovina, materijala i gotovih proizvoda, smanjenju ozljeda na radu, smanjenju proizvodne norme optimizacijom procesa, zatim u povećanju produktivnosti, uklanjanju zastoja, povećanju sigurnosti i ergonomije radnih mjesta, povećanju kvalitete proizvoda, zadovoljstva kupaca i brže naplate potraživanja.
U središtu pozornosti leana uvijek su zaposlenici, njihovo kontinuirano usavršavanje i usavršavanje tvrtki te izbacivanje tzv. otpada iz poslovanja prema principu da je suvišno sve ono za što kupac ne plaća.

Republika Hrvatska će od 2017. godine sufinancirati implementaciju leana poticajnim mjerama.

Na seminaru su prisustvovali predstavnici gospodarskih subjekata i institucija s područja Virovitičko-podravske županije.

(ANPO)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content