U Hotelu Kurija Janković u Kapela Dvoru održana edukaciju o cikloturizmu i predstavljanje projekta Bicikademija

Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije u suradnji s Udrugom marketinških aktivnosti Lima iz Slavonskog Broda, u prekrasno uređenom Hotelu Kurija Janković u Kapela Dvoru, održala je edukaciju o cikloturizmu i predstavljanje projekta Bicikademija.

Na edukaciji su sudjelovali svi predstavnici turističkih zajednica s područja Virovitičko-podravske županije, kao i razvojnih agencija te i predstavnici turističkog poduzetništva. Njih su gosti predavači upoznali o suvremenim cikloturističkim mogućnostima na području Hrvatske, a naročito kontinentalnog dijela u kojem je on puno primjenjiviji nego je to u drugim destinacijama.

Govorilo se o iznimno zanimljivim i razrađenim projektu Bicikademija koji se uspješno provodi na istoku Hrvatske već nekoliko godina, u svih pet slavonskih županija gdje spada i Virovitičko-podravska.

Inače, projekt Bicikademija je sufinanciran sredstvima Ministarstva turizma i predstavlja inovativan pristup promociji određenog područja kao poželjne cikloturističke destinacije.
Demonstratori na ovoj edukaciji su bili: Jesenka Ricl, predsjednica Hrvatskog društva kulturnog turizma i Krešimir Herceg, voditelj projekta Bicikademija. Inače, edukativna radionica je simbolično održana u Hotelu Kurija Janković u kapela Dvoru koji je jedan od najistaknutijih cikloturističkih punktova našeg područja.

(www.vpz.hr, foto: Josip Mikolčić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content