Institut Ruđer Bošković i PDCK prijavili projekt „Nano premazi i njihova sigurnost u drvnoj industriji“, ukupne vrijednosti 4,5 milijuna kuna

Krajem listopada uspješno je predan projektni prijedlog na Ograničeni poziv na dostavu projektnih prijedloga za podršku razvoju Centara kompetencija, nadležnom tijelu Ministarstvu gospodarstva. Riječ je o natječaju kroz koji je osigurano 785 milijuna 977 tisuća i 500 kuna za realizaciju projekata usmjerenih na istraživanje, razvoj i inovacije. Panonski drvni centar kompetencija dio je velikog nacionalnog projekta naziva: Međusektorski centar kompetencije za napredne tehnologije, kojima je vodeća organizacija za istraživanje Institut Ruđer Bošković, ukupne vrijednosti 8 milijuna eura. Projekt uključuje 9 područja istraživanja u razvoju novih proizvoda i tehnologija s direktnom primjenom u gospodarstvu. Panonski drvni centar kompetencija aktivni je sudionik u potprojektu „Nano premazi i njihova sigurnost u drvnoj industriji“, ukupne vrijednosti 4 i pol milijuna kuna.

Podsjetimo, PDCK je najveći EU projekt Virovitičko-podravske županije vrijedan 45 milijuna kuna, od čega su bespovratna EU sredstva iznosila 99 posto. Projektne aktivnosti privedene su kraju u rujnu ove godine nakon čega je Centar započeo s radom.

(www.icv.hr, mb; foto: K. Toplak)

img_93331-e1478719566310

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content