Književno druženje sa Silvijom Šesto, Sanjom Pilić, Anom Đokić Pongrašić i Zoranom Pongrašićem

U knjižnici Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica učenici trećih i četvrtih razreda uživali su u društvu omiljenih književnika za djecu: Silvije Šesto, Sanje Pilić, Ane Đokić Pongrašić i Zorana Pongrašića. Svi pisci, osim što uživaju izuzetnu popularnost kod učenika, nalaze se na popisu obvezne lektire, a susret s njima realiziran je u suradnji s Kazalištem Virovitica. Goste je na početku druženja pozdravila pedagoginja škole Nina Babić, a dobrodošlicu gostima zaželjela je i školska knjižničarka Marijana Pađen Jurišić.

img_3231-small

Učenici su omiljenim piscima postavljali brojna pitanja kako o djelima tako i o privatnom životu, a književnici su im pročitali po jednu svoju priču i razgovarali s njima o njoj. Na kraju su naučili i zgodnu pjesmicu s književnicom Anom Đokić Pongrašić te su nagrađeni autogramom književnika, ali i jednim bogatim iskustvom. Školska knjižnica je time ostvarila svoje poslanje – sudjelovala je kao mjesto poticanja čitanja za učenike.

(www.icv.hr, žđ, mpk; Foto: Željka Đaković)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12494″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]