Plakati – svjedoci Meštovićeva vremena u Gradskom muzeju Virovitica

Gradski muzej Virovitica i Muzeji Ivana Meštrovića, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i Grada Virovitice, postavljanjem izložbe Plakati – svjedoci Meštrovićeva vremena virovitičkoj publici donose najbolja dostignuća dizajnera i fotografa koji su od 60-ih godina prošlog stoljeća pa do danas, kroz medij plakata, informirali javnost o umjetnosti Ivana Meštrovića i događanjima koja su je promovirala.

Izložba se otvara u petak, 11. studenog, u 19,30 sati, a možete je pogledati do 03. prosinca. Autorice izložbe su Lana Majdančić, kustosica Atelijera Meštrović u Zagrebu i Tončika Cukrov, kustosica Muzejskog dokumentacijskog centra.

Među dizajnerima koji su na svojim plakatima prikazivali Meštrovićeva djela i oblikovali vizualne identitete kako pojedinih izložbi tako i same ustanove, svakako treba istaknuti Ivana Picelja i Borisa Ljubičića za Atelijer Meštrović, a za Galeriju Meštrović to su Žana Siminiati, Gorki Žuvela i Viktor Popović. Na ovoj izložbi također su zastupljeni autori Jure Amižić, Libor Fára, Mitja Koman i Slavoljub Lacković.

(www.icv.hr, Muzej Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content