POU Slatina: Promocija filma ”Ovčara-neispričana priča”

Turistička zajednica grada Slatine, povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 2016., ali i svih ostalih žrtava u obrani Lijepe naše, poziva Vas na promociju filma ”Ovčara-neispričana priča” u srijedu, 30. studenog, u 18:00 sati.

Uz Turističku zajednicu grada Slatine u organizaciji promocije filma sudjeluju Nacionalni sindikat policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, podružnica NSP Policijske uprave virovitičko-podravske i Udruga HVIDR-a Slatina. Pokrovitelji promocije su Grad Slatina i POU Slatina.

Prije početka projekcije, predstavnici organizatora u 17:00 sati će posjetiti Spomen sobu u Zavičajnom muzeju Slatina, gdje će se susresti sa članovima Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Slatina, a potom će sa predstavnicima braniteljskih udruga i organizatora, odati počast ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u 17:30 sati, gdje će zapaliti svijeće i položiti cvijeće.

Dokumentarni film ”Ovčara – neispričana priča” je film koji govori o pravoj istini, što se uistinu događalo 20. i 21. studenoga 1991. Na Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu sudi se 13 osoba, koje su bile pripadnici dobrovoljačkih postrojbi Leva supoderica i Petrova. Ne sudi se niti jednom pripadniku JNA. Ovaj film u detalje dokazuje i prokazuje kako i na koji način su paravojne formacije i JNA izveli iz bolnice, krvnički mučili i ubili 276 hrvatskih branitelja, civila i ranjenika.

Cilj filma je isključivo promicanje istine. Istina koju je pisao Specijalni sud za ratne zločine u Beogradu i njihovo tužiteljstvo ne može biti istina, a to će se u filmu i vidjeti.

Film je posvećen hrabrim borcima i civilima koji su ubijani podmuklo i okrutno te noći 20. i 21.11.1991. godine u vremenu od 17,00 do 01.00 sati na poljoprivredom dobru Ovčara i Grabovo.

Autor filma: Nacionalni sindikat policije, MUP-a RH,
Režija: Vladimir Andrić
Scenario: Nikola Kajkić i Vladimir Andrić.

Nakon promocije filma, u predvorju dvorane POU Slatina, bit će druženje sa članovima udruga proisteklih iz Domovinskog rata kao i sa pripadnicima Nacionalnog sindikata MUP-a RH, predsjednikom Nikolom Kajkićem i glavnim povjerenikom NSP Policijske uprave virovitičko-podravske Draženom Perkovićem. Također će se moći i kupiti film, a zarada od prodaje ići će za Idejni projekt za izgradnju memorijalnog centra Ovčara, Vukovar.

Budući da je posjet Vukovaru u Planu i programu srednjih škola, dobrodošli su svi učenici srednjih škola, kojima će ovo biti jedinstvena prilika da čuju nešto o Domovinskom ratu, a posebno o Vukovaru i Ovčari.

(TZGS;NSP MUP RH)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content