Predstavili se pjesnici amateri, Svjetlana Carić promovirala prvu zbirku poezije

U organizaciji Turističke zajednice općine Čačinci i Osnovne škole Antuna Gustava Matoša, u prepunom Domu kulture održana je 2. Pjesnička večer. Organizator je pripremio sjajan ambijent i dekor, a glazbenu pratnju cijele večeri briljantno su odradili Nives Maričić i Tamara Prelog vokalno te braća Šime i Marin Milovac glazbeno i vokalno. Na 2. Pjesničkoj večeri čačinačkoj publici predstavili su pjesnici amateri, prvo učenici Osnovne škole Antuna Gustava Matoša Anita Krsnik,Kristina Sabo, Luka Erceg, Frančeska Brajnović i Barbara Kovačić.

2511pjesnickavecer1Potom je svoje pjesme u izvedbi učenice Marte Vekić predstavila umirovljenica iz Čačinaca Ana Prelog, a publiku su zatim svojim liričnim uradcima oduševile i dvije umirovljenice iz Mikleuša Julijana Milivojević i Marija Tetkić. U središnjem dijelu Večeri svoju prvu zbirku pjesama ”Srce u tinti” predstavila je rođena Hvaranka, a inače pedagoginja čačinačke osnovne škole Svjetlana Carić. Svjetlani u njenu zbirku i kratkom intervjuu na sceni predstavila je prof. književnosti Melita Schmitz:

– Zbirku sam ovako nazvala jer su u njoj sve moje misli koje izlaze iz srca, a nalaze se u tinti ovih papira. Većina pjesama je u književnom izričaju, a imam nekoliko i na svom matičnom dalmatinskom dijalektu na kojem ću pokušati napisati još pjesama koje bih uokvirila u novu zbirku pjesama. Hvala Čačncima za sve što su učinili u mom životu, svi ovi divni ljudi postali su mi jedna velika obitelj i presretna sam što sam upravo ovdje promovirala svoju prvu zbirku. – rekla je Svjetlana Carić.

2511pjesnickavecer2

Nakon njene promocije, još su se svojim pjesmama predstavili Svjetlana Cuković čije je pjesme pročitala Jelena Mečenero te na kraju Orahovčani Vladimir Grgurić i Ivan Jukić. 2. Pjesnička večer u Čačincima pokazala je kako su ovakvi događaji itekako traženi i potrebni, a sudeći prema kritikama, nazočni jedva čekaju i treće izdanje.

(www.icv.hr; vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content