Prosinac u gradu uz klapu Intrade i “Advent pred kućicama”

U organizaciji Grada Virovitice i Turističke zajednice grada Virovitice i ove godine će se održati tradicionalna manifestacija pod nazivom „Prosinac u gradu“. Program ove godine obuhvaća čak 54 razna događaja, od kulturnih do zabavnih i sportskih. Uz godišnje božićne koncerte KUD-a Virovitica, HPD-a Rodoljub, Gradske glazbe Virovitica, Glazbene škole Jana Vlašimskog i Božićnog koncerta svakako treba izdvojiti i koncert Dubrovačkog gitarističkog tria te koncert Akademskog pjevačkog zbora Umjetničke akademije iz Osijeka u Crkvi sv. Roka. Tu je i već tradicionalni koncert “Klape Intrade” koji će se održati 28. prosinca u sportskoj dvorani OŠ Ivane Brlić Mažuranić s početkom u 19 sati. Ulaznice po cijeni od 15 kuna će se od ponedjeljka, 28. studenog, moći kupiti na Gradskoj blagajni. Klapa Intrade će i ove godine izvesti brojne poznate dalmatinske pjesme, ali i prigodne božićne kojima će građanima Virovitice na najljepši mogući način čestitati Božić i Novu godinu.

Ove godine uvodimo i novi program pod nazivom ”Advent pred kućicama”. Kućice će biti posebno ukrašene u adventskom ruhu uz brojne božićne ukrase od prirodnih materijala koje su prema idejama Marine Šurkalović zajedno s njom, u svoje slobodno vrijeme, izradili djelatnici Grada Virovitice Anja Duršot, Dinko Rujer i Tomislav Mikulić uz pomoć djelatnika iz javnih radova.

Svake adventske nedjelje od 17 sati, uz tradicionalno paljenje adventske svijeće, posjetitelji će moći uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi u adventskim kućicama od kuhanog vina, kobasica, božićnih kolača i drugih delicija uz prigodne nastupe Glazbene igraonice, Zbora i profesora Glazbene škole Jan Vlašimsky, Gradske glazbe i mažoretkinja, Češke besede i HPD-a Rodoljub.

Osim brojnih izložbi, božićnih turnira i radionica organizirali smo i dječju predstavu povodom sv. Nikole u Kazalištu Virovitica kao i u svim prigradskim naseljima uz prigodne poklone našim najmlađima. Ulaznice za predstave u Kazalištu Virovitica možete podići od srijede, 23. studenoga, na Gradskoj blagajni.

Program započinje prve adventske nedjelje 27. studenog u 17 sati gdje ćemo svečano upaliti prvu adventsku svijeće i božićnu rasvjetu pred adventskim kućicama. Pozivamo sve građane da nam se pridruže, kako na Dječjem dočeku u podne, tako i na večernjem dočeku te da uz kuhano vino, nastup Gašo benda, šampanjac i vatromet u ponoć na najljepši način ispratimo Staru i dočekamo Novu 2017. godinu! (tz-virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content