Prva prvenstvena pobjeda virovitičkih frajlica u Regionalnoj ligi do 12 godina

U Ženskom košarkaškom klubu Virovitica kao ovosezonski cilj postavili su osvajanje županijskog natjecanja u kategorijama od 10, 12, 14 i 16 godina te trećeg mjesta u regionalnoj Mini basket ligi u kojoj nastupaju djevojčice do 10 godina i što ravnopravniju igru s djevojkama u regionalnoj ligi do 12 godina. Ni najveći optimisti u klubu nisu u posljednjoj kategoriji očekivali pobjedu s obzirom na mladost popularnih virovitičkih frajlica no to se je već u 3. prvenstvenom kolu Regionalne lige na gostovanju u Drnju ipak dogodilo.

Nakon prva dva uvodna poraza od favoritkinja natjecanja iz Virja i Koprivnice, koji i na državnom nivou uživaju respekt, frajlice su uvidjele da ipak njihove konkurentice nisu nedodirljive i u utakmicu protiv DHP-a ušle s određenom dozom optimizma. To se osobito vidjelo u prvoj četvrtini koju su dobile s tri koša razlike, a kada su do poluvremena uspjele tu razliku održati optimizam je počeo dobivati realne okvire. Ipak u trećoj dionici su domaće djevojke, koje su u prosjeku značajno starije i iskusnije, te svoje prednosti odlučile i kapitalizirati i ovu četvrtinu dobile s četiri koša prednosti. Nakon prolazne krize i nekoliko bitnih savjeta trenera Roberta Fritza frajlice su u posljednji dio ušle znatno odlučnije. Kapetanica Mia Deskar podesila je nišanske sprave zaustavivši se na čak 19 koševa, a sestre Nika i Lea Kozlinger dodale su u konačnici 12 odnosno 6 koševa i senzacija je postala stvarnost.

I u ovoj utakmici svakako treba istaknuti Ivu Kurjančić kako zbog 4 koša, ali i velikom doprinosu u organizaciji igre i obrambenim zadacima te Luciju i Lanu Cindrić koje su vodile bespoštednu borbu pod koševima sa znatno višim centrima DHP-a. Najljepše je možda ipak bilo bodrenje s klupe i očigledno veliko prijateljstvo i zajedništvo koje je vodilo frajlice u najtežim momentima utakmice.

ŽKK DHP-ŽKK Virovitica: 40:43 (6:9, 10:10, 15:11, 9:13).

Za Viroviticu: Deskar Mia 19, Kozlinger Nika 12, Kozlinger Lea 6, Kurjančić Iva 4, Cindrić Lucija 2, Cindrić Lana, Ištvanović Ena, Benko Antonija, Marjanović Ema, Ivančić Lea, Kalaš Marta Leda, Deskar Hana. Trener Robert Fritz.

Nakon 3 odigrana kola u Regionalnoj ligi za djevojčice do 12 godina virovitičke frajlice nalaze se na fantastičnom 3. mjestu (od 7 ekipa) sa 4 osvojena boda. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content