U Slatini održano 9. ekipno natjecanje iz matematike

U organizaciji SUMA-e, slatinske udruge matematičara, održano je deveto ekipno natjecanje mladih matematičara. Sudjelovali su učenici osnovnih škola iz Zagreba, Sesveta, Našica, Virovitice, Suhopolja, Pitomače i Slatine. Budući da je natjecanje iz matematike i brojka je točna, 188 natjecatelja. U prepunoj dvorani restorana Agroduhan goste je pozdravila Ljiljana Peretin, predsjednica Udruge, a o tehničkim detaljima učenike je upoznala Denis Vujanović, profesorica. Učeničke grupe od po četiri natjecatelja radile su puna dva sata na rješavanju zadanih matematičkih problema.

U kategoriji četvrti razredi prvi su bili učenici Osnovne škole Vladimira Nazora Virovitica, drugi Osnovne škole Špansko-Oranice Zagreb i treći Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina. U kategoriji peti i šesti razredi najbolje rezultate imali su učenici Osnovne škole Špansko-Oranice Zagreb, drugi Luka Sesvete i treći još jednom OŠ Špansko-Oranice. Isti raspored bio je i u trećoj kategoriji sedmih i osmih razreda.

Medalje najboljima uručio je Miroslav Venus, zamjenik gradonačelnika Slatine, a Denis Vujanović je u ime Udruge uručila je knjige prigodnih sadržaja.

(www.icv.hr, žf; foto: Željko Felbar)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content