Virovitičke frajle do dvije pobjede na turniru u Virju – Nika Kozlinger u drugoj petorci turnira

Virovitičke košarkašice do 12 godina pojačane sa nešto starijom Ivom Nater nastupile su na Martinjskom turniru u Virju. Na doista jakom turniru uz virovitičke frajlice nastupile su i zagrebačka ekipa Folka Borovje, ŽKK Podravac Virje, ŽKK Koprivnica, ŽKK Radost Čakovec i ŽKK DHP Drnje. Iako je prvotni cilj bio izgubiti sa što manjom razlikom i još jednom pokazati da je kvaliteta ženske košarke u Virovitici u strelovitom usponu prva utakmica protiv Podravca iz Virja iznenadila je sve u dvorani. Iako pojačani sa Ivom Nater koja je bila i najbolja igračica utakmice i prvi strijelac s 20 koševa nitko ni u snu nije očekivao da će frajlice iznenaditi Podravac i dokopati se pobjede. Odlična je bila i Nikla Kozlinger s 12 postignutih koševa, a u strijelce se je upisala njezina sestra Lana i Mia Deskar.
ŽKK Virovitica-ŽKK Podravac Virje: 37:29
Za Viriviticu: Nater 20, Kozlinger N. 12, Deskar M. 3, Kozlinger L. 2, Benko A., Majetić, Ištvanović, Marjanović, Cindrić La., Cindrć Lu., Pavelić, Ramljak, Kurjančić, Kovač, Deskar H.
Kako su u prvoj utakmici dale svoj maksimum, a protivnice shvatile da s frajlicama nema šale u dugoj utakmici kontra ŽKK DHP iz Drnja vodila se je rovovska bitka. Djevojke iz Drnja uložile su sve da zaustave Ivu Nater koja je unatoč tome postigla 9 koševa no prva violina bila je kapetanica Mia Deskar postignuvši čak 18 koševa no nedovoljno za pobjedu. U strijelce su se upisale i Nika Kozlinger i Iva Kurjančić no u infarktnoj završnici pobjeda je ipak otišla u Drnje.
ŽKK Virovitica-ŽKK DHP: 33:36
Za Viroviticu: Deskar M. 18, Nater 9, Kozlinger N. 4, Kurjančić 2 Benko A., Majetić, Ištvanović, Marjanović, Cindrić La., Cindrć Lu., Pavelić, Ramljak, Kovač, Deskar H.
Treća utakmica odigrana je protiv prijateljica iz Koprivnice no gladne pobjeda frajlice su još jednom pokazale da s njima više nema šale. Mia Deskar je ubacila 20 koševa, Iva Nater 8, a Nika Kozlinger 6 koševa. Ovaj put pridružile su im se i sestra Lana Kozlinger s 4 koliko je zabila i Iva Kurjančić i prave ratnice Palma Ramjlak i Lucija Cindrić sa 2 koša. No tu nije kraj doprinos u skoku dala je i Lana Cindrić dok su obrambene zadatke vrlo žustro obavile Benko, Majetić, Ištvanović, i Marjanović te najmlađe Dora Lakota Kovać, Nika Pavelić i Hana Deskar.
ŽKK Virovitica-ŽKK Koprivnica: 46:35
Za Viroviticu: Deskar M. 20, Nater 8, Kozlinger N. 6, Kozlinger L. 4, Kurjančić 4, Ramljak 2, Cindrić Lu. 2, Benko A., Majetić, Ištvanović, Marjanović, Cindrić La, Pavelić, Kovač, Deskar H.
Da su frajlice ostavile vidljiv trag na turniru dokazao je i izbor Nike Kozlinger u drugu petorku turnira kao i čuđenje prisutnih trenera o pomalo nevjerojatnom napretku mladih virovitičkih košarkašica. Najsretniji je bio trener Robert Fritz koji nije zaboravio pohvaliti najbolju košarkašku klapu na ovim prostorima koja će nastavi li tako dobro trenirati postići više no su se i najveći optimisti do negdje prije nadali. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content