Virovitičke frajlice tijesno poražene od favorizirane Koprivnice

Kada je odlučeno da se ekipa ZKK Virovitice do 12 godina prijavi za natjecanje kao cilj je postavljen skupljanje iskustva jer se natječu s u prosjeku starijim i iskusnijim ekipama. Računalo se na talent i trenerske kvalitete Roberta Fritza no na više od časnih poraza protiv nešto slabijih ekipa nije se očekivalo. ŽKK Koprivnica sigurno nije ulazila u taj krug jer je to klub čije su djevojke do 14 godina treće u Hrvatskoj. Upravo s tim respektom virovitičke frajlice krenule su u utakmicu i prvo poluvrijeme završilo je s 15:25 u korist gošći. Tad se mislilo da su frajlice odigrale odlično prvo poluvrijeme i da će u nastavku teško biti nastaviti u istom ritmu. No tako nije mislio i trener Robert Fritz i kako se kasnije pokazalo djevojke na poluvremenu u svlačionici uvjerio da se može i više.

Na parket su izašle još odlučnije i borbenije i na krilima Nike Kozlinger (17 koševa) i Mie Deskar (11 koševa) krenule u lov za gošćama. Uz bodrenje s tribina treću četvrtinu dobile su frajlice 11:7 i u posljednji dio krenulo se s zaostatkom od samo 6 koševa. No Iva Kurjančić, koja je do tada vrlo dobro zaustavila njihovu najbolju igračicu Škribnek, dobila je uskoro četvrtu osobnu grešku te znatno opreznije morala igrati obranu. U tom dijelu Škribnek je postigla većinu od svojih 22 koša i bila prevaga na strani gostiju. Ipak kontra koju je uspješno završila Lea Kozlinger (8 koševa) i ubačaj Ive Kurjančić opet su utakmicu vratile u neizvjesnost. Na kraju promašena slobodna bacanja i dvije neiskorištene kontre dovele su ipak do tijesne pobjede gošći 43-38. Veliki doprinos u skoku dale su i blizanke Lana i Lucija Cindrić te Palma Ramljak s nekoliko odličnih obrambenih akcija kao i Ena Ištvanović i Antonija Benko.

Nakon utakmice trener Robert Fritz je rekao: Da nam je netko ponudio ovaj rezultat na početku utakmice objeručke bi ga prihvatili no ovako kada si imao osjećaj da smo mogli dobiti osjećaji su pomiješani. Htio bih pohvaliti sve igračice kako one koje su igrali, ali i one na klupi koje su bodrile one na terenu te naravno vjernu publiku koja nas je nosila cijelo vrijeme.

Z-12 ŽKK Virovitica: Benko Antonija, Kozlinger Nika 17, Ivančić Lea, Kozlinger Lea 8, Majetić Tihana, Ištvanović Ena, Deskar Mia 11, Kurjančić Iva 2, Cindrić Lana, Cindrić Lucija, Pavelić Nika, Ramljak Palma.
(www.icv.hr; rf)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content