FOTO: Advent u Vukosavljevici

Na inicijativu Mjesnog odbora Vukosavljevica i Udruge „Radost“ na čelu s Romanom Dokić-Jarnjak, realizirana je ideja o Adventu u Vukosavljevici. Tako su u subotu, 10. prosinca, vukosavljevačke udruge i mještani udružili snage i dočarali blagdanski ugođaj u naselju. Uz pomoć dizalica postavljene su lampice na Društveni, kao i Vatrogasni dom te su okićene i ukrasne agacije koje se nalaze ispred oba doma. Također, ukrašeni su i kipovi sv. Ivana i Majke Marije. Najviše zanimanja izazvalo je kićenje jelke od 15 metara ispred Društvenog doma. Dio ukrasa za jelku darovali su mještani, dok je dio izradila Područna škola Vukosavljevica i Udruga „Radost“.

Prisutni su imali priliku zagrijati se uz paprikaš i kuhano vino.
U akciji su sudjelovali, uz Mjesni odbor i Udrugu „Radost“, i ostale vukosavljevačke udruge i pojedinci: Udruga sport za sve „Mladost“, vukosavljevačka Područna škola, DVD Vukosavljevica, NK Mladost, Udruga potrošača vode, DVD Špišić Bukovica, Dominik Komar i Zdravko Pokupić.

Predsjednik Mjesnog odbora Zlatko Maraković zahvalio se svim udrugama i mještanima koji su se odazvali akciji ukrašavanja naselja naglasivši kako se nada da će se ova tradicija nastaviti i u budućnosti.

(www.icv.hr, MO Vukosavljevica, R. Dokić-Jarnjak)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12583″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]