FOTO: Na Badnjak i Božić u Bušetini žive jaslice

Vjernici iz Bušetine ove su godine prvi put priredili žive jaslice koje će biti na prostoru pored crkve i to na Badnjak od 22 sata i 30 minuta te na Božić od 10 sata i 30 minuta. Na Badnjak će Marija i Josip čuvati malenog Isusa u štalici, a pastiri se uz životinje grijati oko vatre. U 23 sata zvuk trube anđela i njegov proglas pozvat će vjernike da se poklone malenom Isusu u štalici. S upaljenim bakljama prvi će doći pastiri, a nakon njih uz pjesmu i ostali vjernici. Uz čitanje Evanđelja kako je to bilo u Isusovo vrijeme, vjernici će polako napustiti štalicu i zajedno s Marijom, Josipom i Isusom na polnoćki proslaviti rođenje Spasitelja svijeta.

Nakon polnoćke u izgrađenom Konačištu Shalom uz crkvu, vjernike će kuhanim vinom i kolačima počastiti za to zaduženi krčmar, a moći će uživati i u petominutnom vatrometu.

(www.franjevci-vtc.hr)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12677″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]