FOTO: U Virovitici upaljena četvrta adventska svijeća – Svjetlost obasjala vijenac, Božić samo što nije stigao…

Vrijeme pripreme za blagdan Božića kroz četiri nedjelje, za katolike simbolizira adventski vijenac s četiri svijeće, a paljenjem posljednje svijeće u sklopu „Adventa pred kućicama“ i Virovitica je ušla u zadnji tjedan Došašća. Svjetlost je obasjala vijenac, Božić samo što nije stigao, a to iščekivanje uljepšali su veseli i blagdanski raspoloženi Rodoljubaši, plesačice KUC-a Virovitica i Indian Summer band, koji su božićnim pjesmama i plesom zagrijali srca brojnih građana okupljenih u središtu prekrasno okićene Virovitice.

Četiri svijeće na adventskom vijencu predstavljaju mir, nadu, ljubav i radost, a sve su upaljene i u Virovitici gdje su građani u zajedništvu i druženju, kakvo donosi sam duh Božića, uživali svake nedjelje Došašća. Ugođaj adventa upotpunila je i prigodna ponuda adventskih kućica iz kojih se širio neodoljivi miris raznih proizvoda. (www.icv.hr; žđ; foto: Matija R.)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12633″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]