FOTO: Virovitičke mažoretkinje obilježile 10. obljetnicu rada

U dvorani Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica u sklopu manifestacije “Prosinac u gradu” upriličena je 10. obljetnica rada Virovitičkih mažoretkinja, jednog od najuspješnijih timova Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske. O njihovom radu najbolje govori zavidan broj priznanja, medalja, plaketa i pehara: 44 zlata, 43 srebra i 45 bronci na državnim, svjetskim i europskim natjecanjima (Hrvatska, Austrija, Bosna i Hercegovina, Češka, Italija, Mađarska, Poljska, Slovačka, Srbija, Ukrajina) s čime je prisutne upoznala predsjednica Lidija Šunk-Kozjak.

Uz sudjelovanja na natjecanjima članice imaju i brojne revijalne nastupe u gradu i okolici, samostalno ili u suradnji s drugim udrugama i ustanovama. Udruga je idejni inicijator i suorganizator manifestacije ˝Virov’tički Fašanjki˝, a kroz mažoret ples djeluje i odgojno učeći svoje članice o važnosti timskog rada, razvijanju tolerancije i međusobnog poštovanja te im pomaže u stjecanju samopouzdanja. Tijekom proteklih godina u programu su sudjelovale 241 djevojčica i djevojka od 4 do 25 godina. Trenutno tim broji 17 aktivnih članica plesačica raspoređenih u dvije skupine koje vježbaju sa štapovima, štapovima sa zastavom i pom-ponima. Svojim radom i zalaganjem, uzornim ponašanjem i kvalitetom nastupa održavaju stečenu prepoznatljivost u svijetu mažoret i pom-pon plesa i ponosno predstavljaju ime svoga grada.

Ovoga puta nastupom su se predstavile kadetkinje, juniorke i seniorke, a svečanosti su nazočili pročelnik za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica, ravnatelj Glazbene Damir Mihaljević, načelnik Općine Suhopolje Marijan Brlek i drugi gosti. (www.icv.hr; žđ; foto: Matija R.)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12538″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]