FOTO: Vrhunski čačinački glazbenici te sjajni Igor Delač, Dorotea Marić Popović i Vokalni ansambl Kontese Suhopolje očarali mnogobrojne Čačinčane

Turistička zajednica i Općina Čačinci priredili su svojim sumještanima i gostima sjajnu Božićnu proslavu. Naime, u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva održan je veličanstveni Božićni koncert uz prikaz živih jaslica. Koncert je imao svoju Božićnu priču koju je vodila direktorica Turističkog ureda Čačinci Ana Marunica, a koja je govorila o cijelom putu Djevice Marije i Josipa u Betlehem sve do rođenja Isusa Krista.Svetu Obitelj koja je ”tražila utočište” među mještanima Čačinaca u crkvi, utjelovila je čačinačka obitelj Hunjet, Marija je bila Marina, Josip-Vjekoslav, anđeli kćerkice Anđela i Magdalena, a mali Isus tromjesečni Matija Hunjet. Cijela priča praćena je izvedbama Božićnih pjesmama, a svaki izvođač oduševio je na svoj način.

Predstavile su se mlade čačinačke solistice Tamara Prelog, Emilija Galošević i djevojka koja svojim glasom naprosto očarava Nives Maričić, potom tamburaški sastav Čačinački tamburaši, članice Kulturno-umjetničkog društva”Čačinci”, a kao gosti iznenađenja prepunu crkvu Presvetoga trojstva na noge su podigli Vokalni ansambl ”Kontese” iz Suhopolja, briljantna solistica iz Đakova Dorotea Marić-Popović koja je posebno sve ostavila bez daha izvedbom skladbe ”Ave Maria” te na kraju sjajni Igor Delač. Sve izvođače pratili su čačinački glazbenici, članovi Aura banda Šime Milovac na klavijaturama i Branimir Medarić na gitari.

Koncertu su nazočili načelnik općine Čačinci Mirko Mališ i njegov zamjenik Alen Jurenac, ravnateljica OŠ Antuna Gustava Matoša Kristina Krmpotić i mnogi drugi:

– Dali smo si maksimalan trud u pripremi Božićnog koncerta i presretni smo svi zajedno što je došao ovako veliki broj ljudi. Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji, a sudeći po pljesku na kraju svake izvedbe i na kraju cijelog koncerta sigurna sam da se svima svidjelo. – rekla je direktorica Turističkog ureda Čačinci Ana Marunica. Bio je ovo koncert koji će oni koji su ga vidjeli i doživjeli, još dugo pamtiti i istinska čačinačka Božićna čestitka svima. (www.icv.hr; vg)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content