Fotogalerija: Pogledajte kako je bilo na Božićnom sajmu u Špišić Bukovici

U subotu, 17. prosinca, u središtu Špišić Bukovice održan je 2. božićni sajam. Sajam je svečano otvorio načelnik općine Hrvoje Miler, a otvorenju su prisustvovali i predsjednik Općinskog vijeća Špišić Bukovice Tihomir Majstorović i zamjenik načelnika Rudolf Ilić.

Na sajmu je svoje proizvode izložilo više od 30 lokalnih izlagača s područja općine, ali i šire. Bilo je tu svega, od božićnih ukrasa, kolača, proizvoda od aronije i meda, pa do raznih rukotvorina…
U sklopu sajma održana je i radionica na kojoj su djeca izrađivala božićne ukrase s kojima su kasnije, uz pomoć odraslih, okitili božićno drvce kod tržnice. Ipak, mališane je najviše od svega razveselio dolazak Djeda Božičnjaka koji im je podijelio slatkiše. Također, u okviru sajma održano je i predavanje za poljoprivrednike u organizaciji LAG-a Virovitički prsten, a na kojem je bilo riječi o mogućnostima financiranja projekata putem LAG-a te ulozi LAG-a u provedbi Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Sajam je održan u organizaciji Općine Špišić Bukovica, Mjesnog odbora, općinskog Savjeta mladih, Župe sv. Ivana Krstitelja te LAG-a Virovitički prsten, a u održavanje manifestacije uključile su se i udruge s područja općine. Tako su članice Udruge umirovljenika za sve posjetitelje sajma pripremile lepinje, Zajednica žena Katarina Zrinski jabuke u šećernom sirupu, Poljoprivredna savjetodavna služba placke od jabuka, dok je Udruga vinogradara i voćara sv. Ivan bila zadužena za podjelu kuhanog vina.

(www.icv.hr, mb)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content