Fotogalerija: Sveti Nikola u Dječjem vrtiću “Cvrčak” Virovitica

Blagdan svetog Nikole, zaštitnika djece, pomoraca, djevojaka, siromaha, studenata, farmaceuta, pekara, ribara, zatvorenika, trgovaca, putnika, otoka Sicilije, pariškog sveučilišta i mnogih gradova diljem svijeta obilježavamo 6. prosinca. U narodnim običajima sveti Nikola je najpoznatiji kao predbožićni darivatelj, danas najviše djece, a njegov dan obilježava se i prigodnim dječjim programima. Tako je i u Dječjem vrtiću “Cvrčak” u Virovitici održana zanimljiva predstava pod nazivom “Nezadovoljne igračke” koju je pripremio Lutkarski aktiv vrtića. Mališane je ipak najviše obradovao dolazak svetog Nikole koji im je zajedno s gradonačelnikom Ivicom Kirinom podijelio prigodne poklone. Grad Virovitica već tradicionalno dariva djecu do 4. razreda osnovne škole. Ove su godine za najmlađe sugrađane pripremljeno je više od 2000 poklona kako bi se svakom djetetu na što ljepši način dočarali božićni blagdani.

img_4153
– Kada govorimo o obitelji i povezanosti, osobito u ovo predbožićno vrijeme, najviše su nam u mislima naša djeca. Za naše najmlađe smo tako organizirali smo prigodne predstave, a sada i podjelu poklona povodom sv. Nikole. Želimo da oni na taj način uvide da netko misli na njih i brine o njima. Pozivam i sve one starije da u ove dane ponovno postanu djeca jer je ona prava, iskonska ljubav upravo među djecom. Stoga svima želim poručiti da blagdani nisu samo pokloni, blagdani su nešto drugo – kada se dijeli srce. – rekao je gradonačelnik Kirin.

(www.icv.hr, mb; foto: M. Bašić)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12556″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]