Fotogalerija: Žive jaslice u Bušetini

Ove godine Bušetina je željela postati mjesto u kojem se susreću nebo i zemlja, mjesto koje će prizvati u svijest onaj događaj koji je prije 2000 godina promijenio ljudsku povijest. Bušetina je po prvi puta za vrijeme božićnih blagdana postatala Betlehem, selo u kojem su Nebo i Zemlja postali jedno, selo u kojem se rodio Isus – Sin Božji.

Stanovnici Bušetine željeli su uprizoriti događaj u kojem je Bog postao čovjekom. Mnoštvo ljudi promatralo je Mariju, Josipa i malenoga Isusa koji se u malenoj i prohladnoj štalici čuvaju od hladnoće. Za to vrijeme neumorni su stolari izrađivali svoje predmete od drva a krčmari kuhali vino. I dok su se pastiri grijali uz vatru sve je trgnuo zvuk anđeoske trube koji se ponovio pet puta i pozvao sve da se dođu pokloniti malenome Isusu u štalici. Za vrijeme poklonstva, violina je svirala Tihu noć i ispratila svetu obitelj i sve ostale na polnoćku u crkvu. Nakon crkve u veseloj atmosferi počastili smo se kuhanim vinom i uživali u vatrometu.

Betlehemska obitelj, Marija, Josip i Isus žele svojom skromnošću i međusobnim predanjem u našim srcima probuditi onu istinsku želju za zajedništvom i mirom kojega prizivamo u srca svih vas koji ćete ovog Božića sebi i svojoj obitelji pokloniti susret sa malenim Isusom.

(www.franjevci-vtc.hr)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12701″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]