Neobična želja: promocija edukativne slikovnice za djecu

U utorak, 13. prosinca, u dvije odgojne skupine Dječjeg vrtića Cvrčak Virovitica održana je promocija edukativne slikovnice za djecu pod nazivom Neobična želja, autorice Ivanke Vusić kojom se u prigodnom Božićnom ozračju promiče važnost korištenja dječjih sjedalica i sigurnosnog pojasa prilikom prijevoza u vozilu.

Policijska službenica koja je održala promociju, slikovnicu i njezin edukativni sadržaj iskoristila je za održavanje radionica s djecom na temu kada i zbog čega obavezno treba koristiti dječju sjedalicu i vezati se u njoj, baš svaki puta kada se voze u automobilu.

Ove dvije radionice su održane u nizu u kojem je održano već 18 takvih radionica s polaznicima Dječjeg vrtića Cvrčak Virovitica i Dječjeg vrtića Zeko Slatina, a održavanje ovakvih radionica nastaviti će se sve do Božića, kako u ova dva vrtića, tako i u Dječjem vrtiću Suncokret u Slatini i Osnovnoj školi u Špišić Bukovici, jer svi bi trebali saznati kako umalo nismo dobili božićne darove, jer Djed Mraz nije vezao sigurnosni pojas.
Nakon održavanja radionica primjerak slikovnice će biti ostavljen svim vrtićima i osnovnim školama u kojima se održavaju nastave „male škole“, a nakon održanih promocija u knjižnicama slikovnice su dostupne za posudbu u knjižnicama u Virovitici, Slatini, Orahovici i Pitomači.

(viroviticko-podravska.policija.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content