Otvorena 38. godišnja izložba LIK-a Nikola Trick; Gordana Čurik dobitnica Zlatne palete

Već je tradicionalno da se predstavljanjem radova na Nikolinje ostvaruje dugogodišnja suradnja Gradskog muzeja Virovitica i Likovnog kluba „Nikola Trick“ Virovitica. Tako je u utorak, 6. prosinca, upriličeno otvorenje 38. godišnje izložbe virovitičkog likovnog kluba na kojoj je, kao i do sada, tema bila slobodna. Ovom izložbom na kojoj sudjeluje 26 članova LIK-a s tridesetak radova zaokruženo je godišnje likovno i kreativno stvaralaštvo, a ovogodišnja dobitnica Zlatne palete LIK-a je Gordana Čurik, članica kluba od njegovog samog osnutka.

img_4380

Ovogodišnja izbornica izložbe je ravnateljica muzeja Mihaela Kulej, koja je brojne posjetitelje upoznala s izloženim radovima, a sve je pozdravila i predsjednica LIK-a Ankica Fijala. Ovu svečanost održanu u sklopu manifestacije „Prosinac u gradu“, uveličali su i učenici Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica čiji je ravnatelj Damir Mihaljević također, nazočio otvorenju.

(www.icv.hr, žđ; Foto: Željka Đaković)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12555″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]