Promocija i podjela osmog izdanja vodiča “Iskoristi dan u VPŽ”, jedinstvenog te vrste u RH

U zgradi županije u Virovitici je, u sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti, održana promocija i podjela vodiča “Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji”. Promociji su prisustvovali pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije Miroslav Venus, profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ te predstavnici škola s područja županije. Projekt je nastao u suradnji školskih preventivnih programa, a riječ je o međusektorskoj suradnji školstva i zdravstva u koju su uključene škole s područja županije, Zavod za javno zdravstvo “Sveti Rok” te Povjerenstvo za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije. Ovo je već osmo izdanje vodiča kojem je cilj pomoći mladima da osvijeste važnost organizacije slobodnog vremena, a informira ih o aktivnostima u našoj lokalnoj zajednici.

Vrijednost projekta prepoznalo je i Ministarstvo zdravstva čijim sredstvima je financirano njegovo izdavanje.

Inače, projekt “Iskoristi dan” provodi se u Virovitičko-podravskoj županiji već godinama, a na temelju podataka koji su anketom dobiveni od mladih.

(www.icv.hr, mb; foto: M. Bašić)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12613″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]