Učenici PŠ Cabuna postigli odlične rezultate na međunarodnom online natjecanju Dabar

Učenici Područne škole Cabuna sudjelovali su na međunarodnom online natjecanju Dabar. Riječ je o međunarodnoj inicijativi koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Cilj je djeci omogućiti jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja.

Počeci natjecanja sežu od 2004. godine kada je sudjelovalo 779 učenika, a 2015. godine uključivalo je 55 zemalja te više od 1.000.000 sudionika. Organizator natjecanja za Hrvatsku su udruga “Suradnici u učenju”, Hrvatski savez informatičara i Visoko učilišta Algebra uz podršku CARNeta.

Republika Hrvatska se ove godine po prvi puta uključila u inicijativu, a među učenicima sudionicima bili su i učenici Područne škole Cabuna. Natjecanje se odvijalo u CARNetovom sustavu Loomen tako da su svi učenici mogli sudjelovati korištenjem svojih AAI podataka @skole.hr.

Učenici drugog razreda PŠ Cabuna Ante Butka, Matea Kraljić, Tea Malković, Magdlena Vanjhal, Luna Šantić i Roman David Voia postigli su odlične rezultate. Od 4844 učenika koji su se uspješno natjecali, našli su se među prvih 100 najboljih natjecatelja u svojoj kategoriji, a ujedno su i dobitnici Diplome Zlatnog Dabra, najprestižnije nagrade toga natjecanja. Učenici četvrtoga razreda, Luka Šantić, Marko Holec i Helen Komušanac također su sudjelovali na natjecanju i dobili Diplome za sudjelovanje i bedževe Dabra.

Nagrade su uručene na Božićnoj priredbi koja je u školi priređena povodom dolaska Djeda Božićnjaka. Uz zajedničko kićenje bora, pjesme, ples i igrokaz. Božićni dojam upotpunio je Vilenjak koji je došao sa Djedom i zašjevao s učenicima. 

(www.icv.hr, PŠ Cabuna)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content