U Puntu na Krku otkriven spomenik poginulom hrvatskom branitelju Vitodragu Maračiću

U nazočnosti Marije Maračić, predsjednice Udruge roditelja poginulih branitelja Slatina – Orahovica, u Puntu na Krku je otkrivena spomen-ploča njezinu sinu, poginulom hrvatskom branitelju Vitodragu Maračiću, te otvoreno šetalište s njegovim imenom.

Vitodrag Maračić rođen je u Puntu 1966. godine, bio je dragovoljac Domovinskog rata i pripadnik 3. gardijske brigade Kune, a život je dao u posljednjem pokušaju proboja u Vukovar 13. studenoga 1991. između Bogdanovaca i Marinaca. Mještani Punta i njegovi suborci nisu ga zaboravili, pa su Općina Punat i dragovoljci Primorsko-goranske županije organizirali postavljanje spomen-ploče, a na prigodnoj svečanosti o Vitodragu govorili su načelnik općine Punat Marinko Žic, umirovljeni časnik HV-a Mario Nađ te njegova majka. Spomen-ploču su otkrili predsjednik Udruge dragovoljaca Krka Nikola Mrakovčić i majka Marija Maračić, a blagoslovio ju je vlč. Ivica Kordić.

– Dragi branitelji, vaši poginuli suborci ostavili su vam zavjet da govorite istinu o Domovinskom ratu, da govorite kako su poginuli braneći domovinu. Neka svatko od vas priča samo istinu o Domovinskom ratu – rekla je majka Marija Maračić.

Nakon što su brojna izaslanstva položila vijence kod spomenika, kolona je krenula prema Šetalištu Vitodraga Maračića, gdje su ploču s njegovim imenom otkrili njegova majka i član UVDR-a Punat Nedo Tomić. Zapaljene svijeće i cvijeće položeni su i na grobu Vitodraga Maračića na puntarskom groblju, gdje počiva sa svojim preminulim, godinu dana starijim bratom, također dragovoljcem Domovinskog rata. (glas-slavonije.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content