Radionica potpre za mlade poljoprivrednike: Prihvatljive aktivnosti su kupnja domaćih životinja, bilja, gradnja prostora…

Virovitičko-podravska županija i Razvojna agencija VIDRA organizirale su u Virovitici radionicu u vezi s objavom 2. natječaja koji se odnosi na potpore mladim poljoprivrednicima. Mnoštvo potencijalnih podnositelja zahtjeva s uvjetima prihvatljivosti prijavitelja i aktivnostima u operaciji 6.1.1. upoznali su pročelnik županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu, gospodarstvo i europske fondove Igor Andrović, ravnateljica Razvojne agencije VIDRA Emina Kovač te Bojan Miok, također iz VIDRE, a radionici je prisustvovao i zamjenik župana VPŽ Igor Pavković.

Prihvatljivi korisnici su mladi poljoprivrednici koji u trenutku podnošenja zahtjeva nisu stariji od 41 godine i nisu duže od 18 mjeseci na poljoprivrednom gospodarstvu.

– Za navedeni natječaj, mladi poljoprivrednici mogu dobiti do 50.000 eura. Sredstva se mogu upotrijebiti za: kupnju domaćih životinja, jednogodišnjeg ili višegodišnjeg bilja, kupnju, građenje ili opremanje zaštićenih prostora i objekata, kupnju ili zakup poljoprivrednog zemljišta, poljoprivredne mehanizacije, podizanje novih višegodišnjih nasada, uređenje i poboljšanje poljoprivrednog zemljišta… Za sve dodatne informacije zainteresirani se mogu javiti u Razvojnu agenciju VIDRA-u te u Virovitičko-podravsku županiju u Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove – rekao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović.

Zahtjevi za potporu mogu se podnositi do 24. veljače 2017.

(www.icv.hr, mb; foto: M. Bašić)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content