Udruga Putokaz obilježila Međunarodni dan ljudskih prava i proslavila svoj drugi rođendan

U Hotelu Ružica u Orahovici Udruga Putokaz ugostila je predavače i prijatelje Udruge s ciljem obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava i proslave svog drugog rođendana. Ne, nije tu bila velika fešta i velik broj ljudi. Skupili su se ovdje na jednom mjestu entuzijasti Grada koji kroz svoj rad, djelujući zasebno, ali u velikom broju slučajeva i zajedno promiču i štite ljudska prava. Ispred Udruge Putokaz izvještaj o radu podnijela je Ana Kukuruzović Boljkovac, zahvaljujući se u prvom redu dr. Marijani Peček – Vidaković koja je svojim nesebičnim radom i trudom pomogla radu Udruge kroz edukaciju i informiranje građana.

O zakonskoj regulativi po pitanju ravnopravnosti spolova govorila je gđa. Desa Kolesarić, predsjednica povjerenstva za ravnopravnost spolova VPŽ, predsjednica S.O.S. Virovitica i kandidatkinja za dobrotvorku godine. Rad udruge S.O.S. Virovitica predstavila je Snježana Paripović Gut.

Prvi puta se u obilježavanju Međunarodnog dana ljudskih prava priključio i Nikola Borić, kondicijski trener, osnivač Plivačkog kluba Orahovica govoreći o svojim iskustvima o pravima ili nepravima ljudi u Kini.

Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Jaglac iz Orahovice predstavila je građanima film „Volim život koji živim“ i na taj način pokazala koliko radosti i veselja udruge civilnog društva mogu donijeti u jednu zajednicu, trudeći se i radeći kako bi upravo ugroženim skupinama građana olakšali svakodnevicu…

Opširnije u Virovitičkom listu…

(www.icv.hr, Suzana Đebro Maričić)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content