Udruga Putokaz obilježila Međunarodni dan ljudskih prava i proslavila svoj drugi rođendan

U Hotelu Ružica u Orahovici Udruga Putokaz ugostila je predavače i prijatelje Udruge s ciljem obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava i proslave svog drugog rođendana. Ne, nije tu bila velika fešta i velik broj ljudi. Skupili su se ovdje na jednom mjestu entuzijasti Grada koji kroz svoj rad, djelujući zasebno, ali u velikom broju slučajeva i zajedno promiču i štite ljudska prava. Ispred Udruge Putokaz izvještaj o radu podnijela je Ana Kukuruzović Boljkovac, zahvaljujući se u prvom redu dr. Marijani Peček – Vidaković koja je svojim nesebičnim radom i trudom pomogla radu Udruge kroz edukaciju i informiranje građana.

O zakonskoj regulativi po pitanju ravnopravnosti spolova govorila je gđa. Desa Kolesarić, predsjednica povjerenstva za ravnopravnost spolova VPŽ, predsjednica S.O.S. Virovitica i kandidatkinja za dobrotvorku godine. Rad udruge S.O.S. Virovitica predstavila je Snježana Paripović Gut.

Prvi puta se u obilježavanju Međunarodnog dana ljudskih prava priključio i Nikola Borić, kondicijski trener, osnivač Plivačkog kluba Orahovica govoreći o svojim iskustvima o pravima ili nepravima ljudi u Kini.

Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Jaglac iz Orahovice predstavila je građanima film „Volim život koji živim“ i na taj način pokazala koliko radosti i veselja udruge civilnog društva mogu donijeti u jednu zajednicu, trudeći se i radeći kako bi upravo ugroženim skupinama građana olakšali svakodnevicu…

Opširnije u Virovitičkom listu…

(www.icv.hr, Suzana Đebro Maričić)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12597″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]