Članovi i simpatizeri HDZ-a Suhopolje i Udruge hrv. branitelja obilježili 25. godišnjicu međunarodnog priznanja

U prostorijama Općinskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Suhopolje i Udruge hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Općine Suhopolje na prigodan je način obilježena 25. godišnjica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

 

Okupljeni članovi i simpatizeri Općinskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Suhopolje i Udruge hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Općine prisjetili su se 15. siječnja 1992. godine kada su Republiku Hrvatsku sve zemlje tadašnje Europske zajednice priznale kao suverenu i samostalnu. Riječ je o Austriji, Belgiji, Danskoj, Francuskoj, Grčkoj, Italiji, Luksemburgu, Nizozemskoj, Njemačkoj, Portugalu, Španjolskoj i Velikoj Britaniji. Ovim državama istoga dana istom odlukom pridružile su se i Bugarska, Kanada, Mađarska, Malta, Poljska te Švicarska. Također, prisjetili su se da je tog istog dana agresor okupirao i protjerao hrvatsko stanovništvo s više od trećine teritorija Hrvatske te da je Hrvatska do tada pretrpjela ogromne civilne i vojne žrtve.

Tom prigodom predsjednik Općinskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Suhopolje i Udruge hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Općine, kao i načelnik Općine Suhopolje, svim stanovnicima Općine čestitao je Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

(Općina Suhopolje)